torsdag 1 december 2011

Dagens recept


Pappardelle con salsiccia

Till den här maträtten ska det ju naturligtvis vara äkta italiensk salsiccia, men om den inte går att få tag på brukar jag använda någon annan grynig, kryddig korv, och det fungerar nästan lika bra.

Pappardelle con salsiccia
FOTO: LINA ERIKSSON
Antal portioner: 
Ingredienser
500 g pappardelle, fettuccine eller annan bandpasta250 g grynig italiensk korv, t.ex. salsiccia4 st tomater0.5 st finhackad gul lök1 st finhackad schalottenlök1 st finhackad vitlöksklyfta5 st strimlade basilikablad4 msk olivoljasaltsvartpepparriven parmesanost till servering_

Tips
Använd gätna ekologisk chorizo och pasta till den här rätten.

Gör så här

1. Dra skinnet av korven och skär den i små bitar. Dela tomaterna och skär dem i små bitar.
2. Värm upp oljan i en gryta, och bryn korv och all lök. Tillsätt tomater och basilika och låt såsen sjuda under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och häll över i grytan med korvblandningen. Rör om noga.
4. Servera med den rivna parmesanosten.

Helt ok, vi hade bara annan pasta hemma, ingen basilika och heller ingen permesan, typ allt det godaste. men d FUNKA. Min bild ser lite mer öststat ut än Italien, haha! Receptet är Paolo Robertos, lustigt nog har vi en stekpanna oxå som han säljer under sitt namn. Inte vet jag om det hjälpte eller stjälpte min mat men så det hur som helst...Det är dock inte stekpannan på bilden för den heter Jamie Oliver. Gud, så fånigt! Våra stekpannor Paolo och Jamie!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar