måndag 9 januari 2012

Matsedel v. 2 samt må och ti v.3




Nu är det nya tag som gäller, nytt år och alles. Matsedel är utarbetad och jag gick även upp kl 07:00 idag som planerat, ok 07:10, men i alla fall. Lämnade på dagis 09:15 och då var alla sängar hemma bäddade och allt var iordningplockat. Klart godkänt. H skrev ut en kalender på jobbet för det är stört omöjligt att hitta en där det finns plats för hela 6 namn. Men på nätet fann vi en som man bara kunde skriva ut och nu sitter den på kylskåpet, hoppas att det kommer att hjälpa denna virriga familj. Nu slänger jag ut min matsedel:

Må-Dilltorsk, ris och kokta ärtor

Ti- Pannkakor med sylt

On- Kycklingwok med nudlar

To- Laxbiffar med äpplen och ingefära, potatis sockerärtor

Fr- Tacos

Lö-Rester från kalaset eller pizza

Sö- GRILL MED TJOCKA SLÄKTEN!!! JIHA!

Må- Pytt i panna på gammal julskinka, stekt ägg, rivna morötter

Ti- Fläskisar med honungskaramelliserade äpplen och svamp

Och så är det med den saken. Och hör sen.

Feffes garderob målad och klar, se så fint det blev! Äntligen har Prinsens kläder fått en egen plats.

Öhum, i övrigt finns det lite annat som behöver fixas i hans rum...dvs ALLT!


Ingredienser


-
+

600 g  Norsk Torskfilé 
100 g  Norska Räkor, skalade 
3 dl  crème fraïche 
1 dl  vitt vin, torrt 
2 dl  vispgrädde 
1 st  schalottenlök 
1 dl  dill 
0,5 st  purjolök 
   salt och peppar 

Gör så här

  • Smörj en ugnsfast form
  • Lägg finhackad schalottenlök i botten och torsken över.
  • Salta och peppra.
  • Värm vinet, grädden och crème fraichen.
  • Skiva purjon tunt och strö över torsken.
  • Blanda dill i såsen och slå över torsken.
  • Sätt in i ugnen på 220 grader i 15 min.
  • Servera med potatis och strö lite färska Norska Räkor över.




Detta  recept fick godkänt av hela familjen, otippat men sant!!!












































För övrigt anser jag (förutom att Kartago bör förstöras) att Jan Guillou är en tönt och jag spyr när jag ser hans jaktprogram. Mer om det imorgon då jag kommer att lista saker jag inte gillar...

Natti, natti.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar