Nu är det nya tag som gäller, nytt år och alles. Matsedel är utarbetad och jag gick även upp kl 07:00 idag som planerat, ok 07:10, men i alla fall. Lämnade på dagis 09:15 och då var alla sängar hemma bäddade och allt var iordningplockat. Klart godkänt. H skrev ut en kalender på jobbet för det är stört omöjligt att hitta en där det finns plats för hela 6 namn. Men på nätet fann vi en som man bara kunde skriva ut och nu sitter den på kylskåpet, hoppas att det kommer att hjälpa denna virriga familj. Nu slänger jag ut min matsedel:
Må-Dilltorsk, ris och kokta ärtor
Ti- Pannkakor med sylt
On- Kycklingwok med nudlar
To- Laxbiffar med äpplen och ingefära, potatis sockerärtor
Fr- Tacos
Lö-Rester från kalaset eller pizza
Sö- GRILL MED TJOCKA SLÄKTEN!!! JIHA!
Må- Pytt i panna på gammal julskinka, stekt ägg, rivna morötter
Ti- Fläskisar med honungskaramelliserade äpplen och svamp
Och så är det med den saken. Och hör sen.
Feffes garderob målad och klar, se så fint det blev! Äntligen har Prinsens kläder fått en egen plats.
Öhum, i övrigt finns det lite annat som behöver fixas i hans rum...dvs ALLT!
Lägg finhackad schalottenlök i botten och torsken över.
Salta och peppra.
Värm vinet, grädden och crème fraichen.
Skiva purjon tunt och strö över torsken.
Blanda dill i såsen och slå över torsken.
Sätt in i ugnen på 220 grader i 15 min.
Servera med potatis och strö lite färska Norska Räkor över.
Detta recept fick godkänt av hela familjen, otippat men sant!!!
För övrigt anser jag (förutom att Kartago bör förstöras) att Jan Guillou är en tönt och jag spyr när jag ser hans jaktprogram. Mer om det imorgon då jag kommer att lista saker jag inte gillar...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar