torsdag 26 januari 2012

Matsedel v. 4 och 1/2 v. 5

V. 4
To- Köttfärssås med red curry och bacon, spagetti.
Fr- Bortbjudna.
Lö- Kött och pommes.
Sö- Bortbjudna, men barnens och barnvakternas middag blir någon form av paj.

V.5
Må- Pasta med pesto och fårost, tomat.
Ti- Korvgryta med ris, ärtor.
On- Saffranslax och potatis.
To- Ugnspannkaka med lök och bacon, rårörda lingon. Morötter.

Inte så inspirerande, men så får det bli.

Tillägg:
Kokospanerade fisken från förra matsedeln gör sig bäst tillsammans med citron- och persiljeris smaksatt med vitlök. Koka 4 dl vitt ris, riv skalet av 2 croner och blanda citronraspet tillsammans med en stor näve hackad persilja. Pressa ev i en vitlöksklyfta. Blanda allt efter att riset kokat så blir det bäst. Gör en rajta till. Exempel på sådan:

100g fryst bladspenat
1 hel röd chili, man kan ta mindre
1 dl koriander
3 dl mild naturell yoghurt
salt

Tina spenaten och krama ur vätskan, finhacka chilin (med el utan frön). Hacka koriandern, blanda alltihopa kör med stavmixer. Såsen ska bli snyggt mintgrön:-)! Detta åt vi igår, svängde om rätterna lite i veckan. Barnen åt för FULLT! Man skulle kunna kalla det för en succé då alla tog mer. Testa detta, asgott!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar